You are not connected. Please login or register

Uzumaki Naruto

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Uzumaki Naruto on Mon May 11, 2009 10:43 pm

Lična biografija
Naruto je rođen 10 oktobra. Majka mu je bila Kušina Uzumaki a otac Četvrti Hokage Minato Namikaze. Odmah posle Narutovog rođenja selo Konou je napao Kjubi (Demonska devetorepa lisica). Ona je terorisala selo i skoro ga uništila. Mnogi su stradali od njene ruke. Sa Kjubijem se borio Četvrti Hokage koji se borio protiv lisice sa summoning jutsuom, sumonovao je Gamabuntu, a posle toga je iskoristio smrtonosni pečat i zaključao lisicu u dečaka žrtvjući svoj život. Znajuci da će stanovnici Konohe mrzeti Naruta jer u sebi nosi Kjubija, Četvrti Hokage je rekao Trećem Hokageu, Sarutobiju, da prenese stanovnicima da poštuju Naruta i da ga prihvate kao jednakog jer je on poslužio kao biće u koje je zaključana lisica. Pošto je i njegova majka poginula u napadu demonske lisice Naruta je odgajao Treći Hokage.

Svi su znali tu istinu o Narutu i zato su ga stanovnici Konohe izbegavali jer su se plašili, a deca su ga ismejavala. Ipak, kasnije su ga svi prihvatili kao jednog od njih.

Naruto na početku ima najviše problema sa učiteljem Umino Iruka čiji su roditelji poginuli braneći selo od Demonske lisice. Ali kasnije ipak Iruka i Naruto postaju veoma dobri prijatelji i Iruka prihvata da nauči Naruta brojne tehnike. Iruka je prva osoba koja veruje i ima poverenja u Naruta.Last edited by Sharingan on Mon May 11, 2009 10:44 pm; edited 1 time in total

View user profile

2 Re: Uzumaki Naruto on Mon May 11, 2009 10:44 pm

LICNOSTMože se slobodno reći da je Naruto "najglasniji" nindža u Konohi. Naruto je veoma ambiciozan,ponekada arogantan, ne baš pametan, neuredan, imao je najlošije ocene na genin ispitu i njegov stan je prepun raznih činija. Njegova najveća želja je da jednog dana postane Hokage i,time,da ga svi poštuju. On je jednostavno željan učenja. Ali kao što je rekao Iruka, Naruto želi da celom svetu pokaže svoju snagu.

Poznat kao energičan momak koji voli da pravi razne šale, Naruto je u stvari dobar lik. Njegova prava moć su želja i potencijal. Naruto je veoma odlučan i njega najviše vode emocije. On uvek nastoji da bude veseo. Može se reći da je njegov ""učenik"" Konohamaru, unuk Trećeg Hokagea.

Naruto ima nekoliko hobija: zbija šale, voli da jede puno i da priča, a najviše da trenira i da privlači pažnju.

Naruto je zaljubljen u Sakuru, koja ga u početku ne podnosi, ali posle mnogih dešavanja, njen odnos prema Narutu se naglo menja. On ime dobar osećaj za humor i uvek uspeva da nasmeje osobe oko sebe. Njegove osobine mogu mu značajno pomoći da jednog dana postane Hokage.

U toku borbe njemu pomaže čakra koju dobija od Kjubija koji je zatvoren u njega. Tada on dobija mnogo veće moći i čakra mu postaje crvena. On uspeva da napreduje sa svojim tehnikama kako serijal odmiče.

Prvi put kada koristi Kjubijevu čakru, Naruto gubi kontrolu nad svojim telom i njime upravlja sam Kjubi. Tokom serije on će uspeti da uspostavi malu kontrolu nad Kjubijem, ali ipak ne dovoljno. Kao što se vidi u borbi Naruta i Saskea, Kjubijeva moć je potpuno izmorila Naruta i tada telo od Naruta počinje da otkazuje.

Manga Naruto je mnogo odmakla sa pričom od anime serijala. Pa tako sada vidimo kako su se Naruto i njegovi prijatelji potpuno promenili. Sada vidimo Naruta kako je promenio pre svega svoju karakterističnu odeću, snagu, tehniku, brzinu, a tako je i sazreo sa svojim ponašanjem. Iako dve godine trenirao sa Džirajom, Naruto je uspeo da "pokupi" neke njegove osobine.

Takođe se promenilo njegovo ponašanje prema Sakuri. Sada više nije dečački zaljubljen u nju, nego je sada njihova komunikacija postala normalna, svakodnevna, a i čini se da im prija kada su zajedno. Ponovo se osniva Tim 7, samo ovaj put, umesto Saskea, u timu je Temari. Zadatak im je da spase Gaaru (postao je Peti Kazekage) kojeg su oteli članovi Akacukija. Na putu ka Sungakure, Naruto će reći Sakuri i Temari da je u njemu zatvoren demon Kjubi, što će njih dve u početju iznenaditi, a kasnije će ga prihvatiti takvog kakav jeste.

Sakura uz pomoć Čija uspeva pa porazi jednog člana Akacukija, Sasorija koji im daje neke podatke o Oročimaru i Saskeu. Tim Kakaši ima dva nova člana, Jamato i Sai. Oni imaju zadatak da se susretnu sa Oročimaru i da ga poraze. Tim Kakaši uspeva da pronađe Oročimarua. Oročimaru beži od njih i dovodi ih do svog skloništa. To sklonište je mesto gde su Naruto i Sakura posle dve i po godine susreli Saskea.

View user profile

3 Re: Uzumaki Naruto on Mon May 11, 2009 10:45 pm

Naruto i Demonska Lisica
Demonska lisica je u Naruta zatvorena od strane Četvrtog Hokagea. Nalazi se u kavezu koji je zatvoren pečatom i nalazi se u Narutovom umu. Prvi put Naruto saznaje da može da koristi njene moći za vreme borbe sa Neidziem. Ljut jer ne može da porazi Neidzija i postane Čunin on nesvesno priziva crvenu čakru tj. čakru demonske lisice. Kasnije se ispostavlja da Naruto može da prizove crvenu čakru samo u po njega stresnim situacijama i kada je poprilično iznerviran. Prisustvo lisice mu takođe daje i veliku moć samoisceljivanja tako se od nekih manjih povreda može oporaviti i za nekoliko sekundi. Prema Iraji, Naruta je zbog ove sposobnosti gotovo nemoguće ubiti. Za vreme dok je trenitao sa Irajom Naruto je naučio da malo bolje kontroliše moći demonske lisice. Prema Iraji Naruto bi bio u stanju da upotrebi i kontroliše i do stotinu jutsua odjednom da u njemu nije zatvorena lisica. Ona mu ne dozvoljava da iskoristi sve svoje potencijale jer veliki deo narutove regularne čakre odlazi na sprečavanje demonske lisice da preuzme kontrolu nad Narutovim umom. To je i glavni cilj lisice da preuzme kontrolu nad Narutom i da se oslobodi. Naruto tokom serije uspešno kontroliše tri lisičina repa. Zavisno od situacije Naruto može da prizove više repova inače devetorepe lisice. Što više repova prizove to je jači i brži ali i teže kontroliše lisicu koja polako preuzima kontrolu nad njegovim telom i umom. Takođe, što više repova kontroliše to je bolnije po Naruta jer crvena čakra deluje i kao otrov koji topi njegovu kožu koja se opet zaceljuje zahvaljujuci lisičinim moćima. Naruto je jednom tokom treninga sa Irajom uspeo da otključa četri lisicina repa ali se gotovo pretvorio u nju i nije imao ni zrno kontrole nad sobom. Tokom treninga sa Irajom Naruto zamalo nije ubio Iraju kada mu se formirao četvrti rep. Iraja ima veliki ožiljak od toga.

Ono po čemu je Naruto takođe poznat je prema velikoj empatiji sa drugim likovima koji se pojavljuju u toku serijala, pogotovo sa likovima koji su imali sličnu sudbinu kao i sam Naruto. Ova osobina Naruta u kombinaciji sa njegovom pravičnošću i agilnošću, do sada je uvek pomagala Narutu da izađe iz nevolja i da one koji zaslužuju uvek izvede na pravi put.

View user profile

4 Re: Uzumaki Naruto on Mon May 11, 2009 10:54 pm

e ovo mi se vec dopada Very Happy

View user profile http://naruto-serbia.forumotion.net

5 Re: Uzumaki Naruto on Tue May 12, 2009 3:09 pm

Okacit cu jos bre xD Nemoj mi spamas ovuda xD nego sam malo busy u zadnje vreme pa retko stizem da budem na komp .. veceras eurovision - ole! Smile

View user profile

6 Re: Uzumaki Naruto on Tue May 12, 2009 3:29 pm

Tehnike

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ninjutsu-Nindža veštine

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tehnika zamene (Kavarimi no jutsu)

Osoba koja koristi ovu tehniku može svoje telo da zameni sa biljkom, životinjom i bilo kojim predmetom. Ovu tehniku nindža koristi kada želi da se odbrani od neprijatelja. Takođe ova tehnika se može koristiti kada se želi iznenaditi protivnik.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Razengan- Spiralni Top (Rasengan)

Vazduh se okreće iznad dlana u obliku lopte. Potom, nindža skuplja čakru u taj vazduh i pravi loptu. Kada ova lopta dotakne neprijatelja, neprijatelj leti unazad i počinje da se okreće. Ponekad se desi da mesto koje pogodi lopta bude spaljeno.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tehnika klonova senke (Kage bunshin no jutsu)

Slično običnom Bunshin no jutsu, ova tehnika stvara klonove osobe koja koristi ovu tehniku. Ovi klonovi nisu iluzije, već imaju iste karakteristike kao i nindža. Klonovi su identični kao i osoba koja koristi ovu tehniku, pa ih je zato nemoguće razlikovati. Kada prime udarac, klonovi nestaju. Ova tehnika je zabranjena, ali još uvek postoje nindže koje je koriste.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tehnika Prizivanja (Kuchiyose No Jutsu)

Osoba koja koristi ovu tehniku mora da potpiše ugovor sa svojom krvi kako bi mogao da prizove životinju. I upotrebom odgovarajuće tehnike, nindža može da prizove životinju ili neživi predmet. Postoji nekoliko vrsta životinja: žaba, zmija, puž golać, majmun, pas, kornjača, pauk, lasica...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Transformaciona Tehnika (Henge no jutsu)

Osnovna tehnika koju zna svaki nindža. Svaki nindža može da se pretvori u neku osobu, predmet, oružje.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum