You are not connected. Please login or register

Naruto Anime-Manga

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Naruto Anime-Manga on Tue May 12, 2009 3:38 pm

Naruto

Naruto je manga autora Masašija Kišimota i anime. Glavni lik je Naruto Uzumaki, bučan, hiperaktivan adolescentan nindža koji konstantno želi biti priznat i poštovan, kao što želi postati Hokage, vođa sela Konohagakure.

Naruto mangu prvi je put izdao izdavač -{Shueisha 1999. godine u 43. izdanju japanskog Shonen Jump časopisa. „Viz Media“ izdala je prevedenu verziju u američkom Shonen Jump-u i grubo prevela trećinu serija. Naruto je postao Viz Medijina najprodavanija manga serija.

Naruto anime serije, proizvedene od studija Pierrot i Aniplex, prvo su prikazane preko u Japanu na satelitskom TV Tokyo mreži i na anime satelitskoj televizijskoj mreži Animaxa 3. oktobra 2002. godine sa neprestanim emitovawem do danas. Prvi deo je trajao devet sezona, dok je drugi deo svoju prvu sezonu počeo 15. februara 2007. godine.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Popularnost

Mnogi danas ovaj anime porede sa čuvenom Zmajevom kuglom. Takođe Naruto ima mnogo fanova po celom svetu što se najbolje vidi i po broju sajtova koji su posvećeni ovom serijalu. Jedan od najpopularnijih engleskih sajtova posvećeni Narutu „Naruto Chuushin“ kreiran je ubrzo posle pojavljivanja mange u Evropi, 23. avgusta 2003. godine.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Manga i anime detalji


Čak iako je izašao neko vreme nakon mange, anime Naruto se je ubrzo približio trenutnoj priči iz mange, budući da jedna anime epizoda pokriva jedan ili dva manga poglavlja. Da bi se sprečilo njihovo poklapanje jedno s drugim, anime prizvođači teže da organizuju sadržaje iz manga poglavlja u duge odlomke s‘ ne tako puno događaja, praćene kratkim pričama, a katkad bi se između dodao koji filer. U vreme kada je Saskevo spašavanje- deo priče koji se je završio u epizodi 135, serija je bila vrlo blizu priči iz mange. Završetkom toga dela priče, anime se je odmah prebacio na filere tj. dodavali su epizode koje se nise pojavljivale u mangi. Većina filera su priče samo za sebe, a neke od njih se protežu i na nekoliko epizoda.Anime generalno ostaje odan mangi, obično mijenjajući samo manje detalje (uzroke smrti, gubitke delova tela i ostale povrede te rana koje su bile smanjene u anime) ili povećavanje i širenje delova koji su bivali zaobiđeni od mange.

Nakon što se je anime vratio u manga prilagođene serije, anime je preimenovana u Naruto Šipuden (疾風伝, Naruto Shippūden, prim.prev. Naruto Hariken hronike). Nove su se epizode prvi put prikazale 15. februara 2007.

Nove epizode, animirane od studija Pierrot, dnevno izlaze na TV Tokyu u Japanu. Od 5. avgusta 2006..


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

View user profile

2 Re: Naruto Anime-Manga on Tue May 12, 2009 3:39 pm

Priča

12 godina pre dešavanja radnje u serijalu, Demonska lisica sa devet repova (u nastavku Kjubi) napada selo po imenu Konoha. To je bio veoma moćan demon koji je poubijao mnogo ljudi. On je izazivao haos među ljudima, sve dok ga vođa Konohe, Četvrti Hokage, žrtvujući svoj život, nije zatvorio u tek rođeno dete koje je selu potpuno nepoznato. Kasnije se saznaje da je to dete glavni junak ovog serijala, Uzumaki Naruto. Svi su bili srećni što je Četvrti Hokage uspeo da zatvori Lisicu. Naruto zbog tog demona u sebi na početku ima puno problema, deca ga se boje, odrasli ga izbegavaju.

Treći Hokage govori stanovnicima Konohe da Naruta treba da smatraju jednakim sebi i da ga tretiraju kao svako drugo, obično, dete. Ali ni to nije pomoglo da Naruto bude prihvaćen. Naruto odrasta bez roditelja i prijatelja. Da bi privukao pažnju ljudi on je pravio razne šale i gluposti. Uskoro Naruto završava Nindža akademiju koristeći tehniku Tajū Kage Bunshin no Jutsu (Multiple Shadow Clone Technique) kako bi spasao svog učitelja Iruku od odbeglog nindže Mizukija. To spašavanje Narutu otvara pogled na svet. Iako u sebi ima Kjubi, Naruto shvata da ipak postoji osoba koja brine o njemu, a to je njegov učitelj Iruka. Kada je završio Nindža akademiju, Naruto upoznaje puno prijatelja i on sebi određuje jedan cilj u životu, da postane najbolji nindža.

Ovaj anime se može predstaviti kao mešavina drame i komedije sa puno akcije. Serijal se zasniva na Narutu i njegovim prijateljima, govori o njihovom odrastanju, sukobljavanju, zajedničkoj borbi za život. Prvi prijatelji Naruta su Učiha Sasuke i Haruno Sakura, dvoje tinejdžera koji su uvršteni sa Narutom u tim od tri člana pod vođstvom iskusnog učitelja(sensei) Hatake Kakašija. Naruto je u toku Čunin (Chūnin) ispita stekao još prijatelja.

Nekoliko glavnih zlikovaca ulazi u priču. Kao prvi i glavni neprijatelj je odbegli Legendarni Senin Oročimaru koji želi da svoju dušu prebaci u Sasukeovo telo, i on želi da eliminiše Naruta kako bi Sasuke došao do njega. Na drugom mestu je organizacija po imenu Akacuki (Akatsuku) koja ima zadatak da uhvati Naruta ili Kjubija.

Najvažniji trenutak u seriji je Sasukeov odlazak iz Konohe. Stalno razmišljanje o svom bratu i Narutovo brzo napredovanje uticali su na njega da ode da trenira kod Oroćimara kako bi postao još jači. Sasukea su na putu čuvali Oročimaruvi pomoćnici Sound Four koji su bili veoma jaki i predstavljali su veliki problem za Naruta i njegove prijatelje koji su imali zadatak da vrate Sasukea nazad u Konohu. Naruto i ostali nisu bili svesni koliko jako obezbeđenje ima Sasuke. Genin tim je morao da se razdvoji kada bi se borili sa nekim ninžom. Tako bi neko ostao da se bori jedan na jedan a ostali bi nastavili poteru. Ceo tim Genina bi verovatno poginuo da im u pomoć nisu došli Kankuro, Temari i Gaara. Naruto je bio jedini koji je uspeo da stigne do Sasukea, ali je Sasuke odbio da se vrati u Konohu, pa je Naruto bio primoran da se bori sa svojim prijateljem u veoma dinamičnoj borbi. U toj borbi Naruto gubi,jer je Sasuke bio mnogo jači od njega.

Naruto se vraća u Konohu sa misijom koju nije izvršio, ali on obećava Sakuri da će jednog dana vratiti Sasukea.

Naruto i Sakura dobijaju nove učitelje. Naruta trenira Džiraja, a Sakuru trenira Cunade. Džiraja i Cunade takođe imaju titulu Legendarni Senin kao i Oroćimaru. Njih troje su kao tinejdžeri trenirali zajedno, a njihov učitelj je bio Treći Hokage. Posle tri meseca od borbe Naruta i Sasukea (ta tri meseca predstavljaju nekoliko epizoda, fileri), Džiraja odvodi Naruta daleko od civilizacije kako bi ga trenirao.

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum